Archief

Van Londen naar Dublin

Na enkele dagen van welverdiende rust, is onze combinatie afgelopen weekend van start gegaan in Dublin.

Aanvankelijk stond deze wedstrijd niet op de kalender maar door het wegvallen van Nicolas Philippaerts, werd Dirk gevraagd hem te vervangen.

Bufero bleek na Londen nog voldoende fit te zijn en vertrok zo voor een reis van 2 dagen richting Dublin.

Samen met Ludo Philippaerts (Challenge vd Begijnakker Z), zijn zoon Olivier (Cabrio vd Heffinck) en Francois Mathy (D’Atlantique Royale) moesten zij proberen het behoud binnen de Super League te verzekeren. Dit bleek een haast onbegonnen opdracht.

Enkel Dirk en Ludo wisten één foutloze omloop neer te zetten.

Onze combinatie wist te overtuigen met 2 mooie omlopen. Tijdens de eerste ronde krijgen zij een fout op de laatste hindernis. Maar sprongen voor de rest voortreffelijk.

België eindigde met een totaal van 24 strafpunten op een vijfde plaats. Dit was niet voldoende en zo degradeert België na 2 jaar opnieuw.

Olympische spelen 2012

Op vrijdag 3 augustus in de late namiddag was het dan zover.


Wij (John, Jurgen en de Bufero-girls) vertrokken in Hoeselt met pak en zak richting de vluchthaven van Deurne. Van daaruit ging het met een Fokker 50 naar London City Airport.De geburen zorgden de dag voordien alvast voor een onvergetelijke verrassing.Aangekomen in Greenwich parkvielen we van de ene verbazing in de andere.De organisatie voldeed aan alle verwachtingen.


Het betreden van het park was indrukwekkend. Niets dan vrolijke Britten die je maar al te graag verder hielpen. Ontzettend vriendelijke mensen.


Dagelijks dienden we de metaaldetector te passeren alvorens toegang te krijgen tot de wedstrijd.


Bij het zien van de tribunes en het parcours werden we even stil … Ongelooflijk !En dan was het moment van de waarheid daar …


Dirk en Bufero die dit jaar alles in het teken gezet hadden van Londen, begonnen geweldig aan hun Olympisch avontuur. Zij wisten net als de 2 Belgische wereldkampioenen een foutloze rit neer te zetten. Wathelet kreeg 4 strafpunten.


De 2 daaropvolgende dagen, behaalde onze combinatie 8 en 12 strafpunten. Dit bleek aanvankelijk niet voldoende voor de finale. Maar in laatste instantie werden Dirk en Bufero toch nog opgevist. Dit was dan ook stressen toen wij vanuit België berichten ontvingen met de felicitaties voor het bereiken van de finale. Op dat moment wisten wij nog van niets. Dirk probeerde ons te bereiken maar wij zaten op de DLR (trein) en waren niet bereikbaar.


Het behalen van de finale was voor ons alvast een echte opsteker.


Bufero moest als 3de de ring in en sprong er de wedstrijd van zijn leven. Zij kregen jammer genoeg een fout op de waterbak die vooral de wijten was aan het vroeg aantreden van onze combinatie. De rest van het parcours was geweldig ! Enkel de laatste hindernis ging nog tegen de vlakte. Zij beëindigden hun allereerste spelen op een knappe 26ste plaats.


 


Wij waren zeer tevreden met de kans die Dirk gekregen had om toch de finale te kunnen rijden. Want de afgelopen dagen was er toch heel wat te doen rond Dirk en Bufero. Volgens sommige werd hij te licht bevonden voor dit soort werk. Volgens andere sprong hij dan toch weer goed …


 


Dit was inderdaad een minpunt van onze eerste Olympische spelen ! Wij waren daar en hebben onze wereldkampioen met tranen in de ogen zien staan door het forfait van zijn toppaard. En Dirk die helemaal aangedaan was door de verkeerde afstand die hij kreeg op zondag. Mannen die maanden naar deze wedstrijd hebben toegeleefd en dan gebeurd er zoiets. Dit zijn dingen die ons bijgebleven zijn en ons diep geraakt hebben.


Kritiek geven is gemakkelijk maar ons paard stond tussen de absolute wereldtop. Tijdens de finale heeft onze combinatie het beste van zichzelf gegeven. Wij verlaten dit kampioenschap met opgeheven hoofd en zijn supertrots op Dirk en Bufero ! En blijven dus ook volledig achter onze combinatie staan.


 


Het pluspunt van deze spelen was dat wij veel nieuwe supertoffe mensen hebben leren kennen. Veel gelachen en lekker gegeten hebben. Wij hebben er zeker van genoten en ook veel van opgestoken.

Demeersman en Bufero v/h Panishof mogen toch naar jumpingfinale

Dirk Demeersman mag toch deelnemen aan de jumpingfinale. De Belg stond met Bufero van het Panishof reserve en is nu opgevist. Jos Lansink en Grégory Wathelet hadden zich maandag al geplaatst voor de finale.Dirk Demeersman en zijn paard Bufero van het Panishof verzamelden tijdens de kwalificaties 20 strafpunten. De combinatie was daarmee uitgeschakeld.


Nu wordt Demeersman toch opgevist voor de jumpingfinale die vandaag op het programma staat. De eerste ronde begint om 13.00u Belgische tijd.


Jos Lansink (Valentina van 't Heike) en Grégory Wathelet (Cadjanine Z) hadden zich met respectieve 11e en 26e plaatsen rechtstreeks geplaatst voor de finale. Daarin spelen eerdere resultaten geen rol, iedereen begint weer vanop nul.

Een droom die werkelijkheid wordt ....

De weg van Bufero naar de Olympische Spelen.


Op 11 maart 2001 werd in de Bruggestraat te Hoeselt een donker bruine hengst geboren die door het leven zal gaan als Bufero v/h Panishof.


De mannen ten huize Panis hadden al snel door dat dit “gene gewone” was.


Hij sprong er al uit als veulen. Hij had de minste moeite met bewegen en tijdens het vrijspringen in de paddock was iedereen onder de indruk. Het zou ene “goeie” kunnen worden volgens opa Jean Panis.


Tijdens zijn veulenjaren hebben wij ook het karakter van Bufero leren kennen. Hij is een kindervriend bij uitstek met een gouden hart en een groot doorzettingsvermogen. Wat was hij in zijn nopjes als de kinderen in de buurt waren. Al ruziemakend wie hem het eerste snoepje zou geven, wie het eerste en het langste op zijn rug mocht zitten ...


 


Als jong paard werd hij zadelmak gemaakt door John Panis.


Op 4-jarige leeftijd werd hij voorgesteld en aanvaard op de BWP-hengstenkeuring.


Tijdens de wedstrijden van de jonge paarden werd Bufero gereden door Karel Cox.


Als afsluiter van de 6-jarigen won Bufero de hengstencompetitie. Al die tijd bleef Bufero in zijn vertrouwde omgeving in Hoeselt.  Hij was de koning ten huize Panis. Telkens reden wij met de vrachtwagen van Hoeselt richting Hechtel. Wat hebben we daar veel tijd ingestoken. Maar het loonde de moeite !


Karel wist ons te vertellen “ooit springt dit paard mee aan de Olympische spelen”.


Hij zag toen al veel potentieel in Bufero maar wat wisten wij veel ... De toekomst zou het wel gaan uitwijzen.


 


In 2009 werd er beslist Bufero te laten berijden door Dirk Demeersman. Voor ons was het dan na de eerste proefrit bang afwachten of Bufero wel de nodige kwaliteiten had voor Dirk. Hij was immers een topruiter die al vele waters had doorzwommen.


Wij waren dan ook bijzonder trots op onze Parco-zoon dat Dirk met hem verder wou werken. In het begin was het zoeken en uitproberen. Maar het geweldige karakter van Bufero en het geloof van Dirk in onze hengst, zorgde ervoor deze combinatie uitgroeide tot een absolute topcombinatie !


 


Vóór Kentucky werd er dan beslist om Bufero te stallen bij Dirk. Dit was een moeilijke stap voor ons allemaal. Wij moesten trouwens een stukje familie afgeven wat niet gemakkelijk was ... Hij hoorde er gewoon bij in de Bruggestraat. Maar achteraf gezien wel de beste keuze.


Dirk kon nu dagelijks met Bufero rijden en de resultaten volgden al snel.


Zij bezorgden ons de afgelopen jaren al heel wat mooie momenten.


Denk maar aan :  • het behalen van zijn elite-label,

  • de 5de plaats tijdens Jumping Brussel,

  • de overwinning tijdens de Grote Prijs van Lummen in 2011,

  • het winnen van de Equitime award 2011

  • de selectie voor de wereldruiterspelen te Kentucky 2010

  • de selectie voor het Europese kampioenschap te Madrid 2011

  • en nog zovele andere en mooie ereplaatsen ...

 


Met dit jaar als kers op de taart een selectie voor de Olympische spelen te Londen !!!


Dirk, wij weten dat jij er keihard voor gewerkt hebt, om een selectie te kunnen bemachtigen voor de spelen ! Dit ging met vallen en opstaan.


Moest je er nog aan twijfelen … wij zijn bijzonder trots op jullie no matter what happens in Londen … Geniet ervan met volle teugen !


 


Aan supporters is er alvast geen gebrek.


Heel de familie, vrienden, buren, collega’s, ... duimen dan ook voor jullie mee !