Archief

Dirk en Bufero verlaten het Belgisch kampioenschap zonder titel maar met een staande ovatie ...

Vertrekken vanuit “pool” positie aan de laatste dag van het Belgisch kampioenschap bleek de zaterdag dan toch geen garantie te zijn op de overwinning.


De druk die op de schouders van Dirk en Bufero terecht kwam was toch niet van de minste. Ook al hadden we dit jaar al een Olympische ervaring beleefd, toch was de spanning dit keer een stuk groter dan in Londen.


Bufero sprong tijdens de eerste ronde op zijn best ! Maar bij het ingaan van de laatste rechte lijn, liep het mis ... Onze combinatie kreeg een verkeerde afstand op de insprong van de dubbelsprong. Een fout was niet meer te vermijden.


Zij kregen 4 strafpunten erbij. Dirk bleef nog steeds aan de leiding maar kon zich in de tweede omloop niets meer veroorloven.


Voor de toeschouwer was deze spanning alvast leuk. Maar voor ons was dit echt een beetje “sterven”.


In de tweede ronde ging Bufero al op hindernis 2 in de fout ! En weg was de Belgische titel. Er zat zelfs geen top 3 plaats meer in.


De ontgoocheling was er zeker. De overwinning was Dirk en Bufero van harte gegund. Maar jammer genoeg is het hun niet gelukt !


Wij verlieten het kampioenschap dan wel niet met de titel maar toch kregen Dirk en Bufero een staande ovatie omwille van hun spannende bijdrage.


Gelukkig is die spanning er niet elk weekend bij :-p  . Al hebben wij er weer een prachtige ervaring opzitten die we nog lang zullen navertellen.  Want  onze Bufi heeft tijdens het Belgisch kampioen 2012 aan de leiding gestaan en mee het kampioenschap gemaakt ! Hopelijk trekken we ooit nog eens aan het langste eind ...


Bedankt aan al onze trouwe supporters die er de zaterdag bij waren om ons een hart onder de riem te steken, zowel voor als na de wedstrijd !!!!