Archief

Europees kampioenschap Herning (Denemarken)

Voor het vierde jaar op rij mochten Dirk en Bufero aan de slag gaan op een kampioenschap.

Ditmaal was “the place to be”  het Deense Herning. Met gans de familie waren we dan ook van de partij.

Maar net als bij de andere kampioenschappen gingen we ook hier met een dubbelgevoel naar huis. Enerzijds tevredenheid anderzijds toch enige ontgoocheling … Het wil maar niet lukken !

De eerste dag was Bufero  fris maar speelde de ondergrond hem ook parten.  Onze combinatie kreeg dan ook 2 springfouten.  Met een strafpuntentotaal van 6.40 moesten zij aan hun 2de ronde (eerste ronde voor het landenteam) beginnen.

Hier was Bufero bij de les en ook Dirk was gebrand op een nulronde. Dit leek in orde te komen maar door de beslissing om 1 galoppas meer te rijden naar de waterbak, was een fout niet te vermijden. Dit was even balen want onze combinatie deed het voor de rest voortreffelijk ! En verdiende zeker een nulronde !

Het Belgische team had zich kunnen plaatsen voor de 2de ronde van de landenwedstrijd de dag erna. Enkel de 10 best geklasseerde landen mochten hier aan de slag. Het parcours was er zeker niet gemakkelijker op geworden. Een tandje bijsteken was dus de opdracht !

Dirk reed een sterk eerste deel  van zijn parcours maar kreeg een fout op een steilsprong. Even was de concentratie weg en ook de volgende hindernis, een zware oxer, ging tegen de vlakte. De rest van het team wist wat hun te doen stond.  Jos Verlooy (5 strafpunten) en Nicola Philippaerts (4strafpunten) reden beide een sterke ronde maar jammer genoeg verliet Ludo de arena met  12 strafpunten.

De Belgen moesten tevreden zijn met een 8ste plaats. De overwinning ging naar Groot-Brittannië gevolgd door Duitsland en Zweden.

Enkel Jos Verlooy kon zich plaatsen voor de individuele finale. Een sterke prestatie voor deze jonge knaap. Hij heeft een geweldig kampioenschap gereden. Deze finaleplaats was hem ook van harte gegund !